Hi dearest mommies.. My baby is approaching 6months soon.. any advice what is the best 1st solid food to give him ☺️

• fruits puree? • vege puree? • blended rice? • cerelac? • Farleys rusks?

17 Balas

Sya prefer bubur kosong yg ditapis halus. 😁😁.. Utk biasakan perut baby sbb baru start mkn..try 4days rules

5y ago

nak tmbah, 4dr ni bagus tuk pantau elergik baby.. hehehe.. lepas settle 4dr, beri la apa2pun tp dgn berpada2. baby 6 months baru nak terima makanan. hehehe.. da certain days baby reject jugak. hehe