Hi nk tya..folic acid blh stop mkn pada mggu ke berapa ye?skg sy 12w

Folic acid

3 Balas

sy pun kurang psti ttg ni..biasa doc yg akn bgtw dan ms checkup dia akn kata skrng dh tuka pd multivitamin lain xperlu mkn acid folic kena ambil iberet maltofer atau zincofer or etc..bukan kita sndri yg tntukan bila perlu stop acid folic yg kita ambil mcm doc sndri akan suggestkn kita tuk mkn...pape puan kena try tnye doc or nurse yg jg puan bagaimana...mg dpmudahkan segalanya..aamiin

1y ago

Aamiin..ya rabbal alamin..

Bila dah start mkn ubat tambah hb contoh mcm zincofer, iberet, maltofer semua tu, dah boleh stop dah folic acid tu sbb dlm ubat2 yg tu dah ada pakej dgn folic acid dan vitamin2 lain.

saya makan folic asid sampai sekarang (34week)