hi salam nak tanya klau sembelit lepas bersalin nak makan apa selain buah buahan?

20 Balas

try enema ubat msuk dkt part mmbuang tu...atau duphalac jika sush nk mmbuang even dah makan buah .minum air kosong ...makan sayur masih alami sembelit ..mcm sy dlu lepas bersalin sush nk mmbuang ms awlnya lepas bersalin czer .sy guna enema..dlm few second kejap je blh mmbuang... lepas tu nnti next tu dh ok dh..lawas mcm biasa blh mmbuang...mg dpmudahkan segalanya amiin

pernah try yg hospital bagi tapi tak jalan sampai kena sembelit teruk termasuk jenis yang masuk dalam dubur tu. last try duphalac beli farmasi memang bagus nak membuang lepastu tak risau dah sbb effective sangat 😊

Jus epal kak hr2, sy mmg sembelit, buasir, gastric dr sebelum kawen, klu jd 3 benda ja sy cr betik, pisang, epal merah, xpyh ubat pun esoknya tu lancar dh pembuangan, epal merah mkn sekali kulit paling mujarab 😅

saya guna ubat yg jenis cucuk kat dubur lepas cucuk terus membuang x payah teran.. ubat telan kalau baby menyusu badan kena rujuk dgn Dr .. kalau baby susu fm boleh la obat telan saja

try ubat ni sis, dia masukkan kat lubang dubur picitt nnti lama lama rasa nak membuang. saya masa pantang sembelit pakai ni, alhamdulillah da tak sembelit da

2y ago

ok sis makasi tips nyaa 🤗

sy makan fiber jenis minuman yg di suggest kn oleh pharmacist. Mmg berkesan. Minum malam dlm pukul 10 in sha Allah esok pagi subuh dh mmbuang.. x sakit..

1y ago

Takde masalah rasanya sbb saya minum ni time breastfeed. Once dah back to normal saya stop amik.

saya amalkan produk eskayvie. lepas beranak terus minum nuttrelle ni . alhamdulillah okay sgt, sekali turun berat badan

air kosong, ubat sembelit, vitamin c....vitamin c boleh search di google.. 2 century x silap

Telan mnyak virgin olive oil. 1 sudu pagi, 1 sudu mlm. Senang nk membuang