Hi nak tnya boleh ke buat perjalanan jauh 7jam usia kandungan 15 minggu?

14 Balas

sy peknen anak no 4 baby baru 6w masa berjalan aritu dr selatan ke pantai timur almost 8h kat dalam kete tapi berhenti 2jam skli keluar dr kete , g toilet, mkn rehat² bru smbung jalan. alhamdulilah da 17w, baby sihat syukur ya allah xde pape. so klu nk jln jauh tgok keadaan diri, xlarat kena banyak rest. kaki jgn byak tgantung, air masak jgn kurg, rehat cukup ok ✨🤲🏻

boleh ....kalau sya, saya akan bawak toto dn hampar di seat belakng untuk sya baring dn tdor. kena kerap berhnti dlam 2jam sekli. sya sllu buat mcm tu..balik kg dri perak ke perlis.

Saya dri awal pregnant hmpir setiap hri ikut suami kerja jauh , pulang pergi hmpir 8jam , dengan keadaan jalan sabah yg mcm nk pergi k bulan tu 🤣 now dah 22mnggu ok jer 😊

1y ago

Kan , sy dri menumbok - kk - menumbok . Hampir setiap hri 🤣 anak dlm perut pun menari 🤣

terpulang pada keadaan puan jgk.kalau jenis boleh lasak2 okey je. utk buat perjalanan jauh ni dinasihatkn utk selalu berhenti je. supaya aliran darah dapat berjalan lancar.

boleh. tp kena berhenti setiap 2 jam. kluar kereta smbil berjalan² 10minit. klu dlm kereta, jari kaki tu goyang² kan . ni yg doktor bgtau sy.

boleh saje kalau lenguh ke berenti kat rnr rehatkan badan kejap. ataupun kebelakangkan kerusi baring. bawak bantal ke kot kot sakit belakang.

Naik kereta ok je.. tp dkt bonggol tu slow la.. then jgn dduk lame sgt.. kalau bhenti je bgn n strecthkan bdn.. lapik bantal bwh bontot..

sy pon travel jauh haritu.. dr kata kalau boleh setiap 2 jam berhenti bg aliran darah lancar.. jln2 sikit.. dlm kereta gerak2 kaki

Naik kereta ke motor? Naik kereta okay je. Pastikan rehat secukupnya dlm kereta. Naik motor ni mungkin susah sikit sis.

1y ago

Kereta sis. Tapi saya risau sebap keadaan jalan yang teruk macam jalan ke bulan orang kata jalan sabah 😅 jalan teruk dari Ranau hingga sapi teruk sangat

bolehje..mngndg ni xde hlngn pon nk bt apa..jgn sb mngndg kita rs itu ini smua xlh bt..kcuali bt kje berat ..angkt berat ..