Salam nak tnya brpa kos tuk scan baby n jumpa doktor tuk first time ye

17 Balas

selalunya utk 1st time, buat kt swasta. utk pastikan baby ada dlm rahim & ada degup jantung. ni selalunya masa kandungan puan 8-9 minggu. kos bergantung pada klinik. yg murah klinik Sonobee. boleh cari kt kawasan puan ada ke tak. lepas dah dpt gambar scan tu, baru bawa ke klinik kerajaan utk ambil tarikh appointment buat buku pink.

Sonobee paling murah, buat appointment online.. Kalau walkin ikut harga biasa.. Tapi sy pun first scan kat klinik anda di Kuala selangor... Bawah RM100, tapi lagi murah kalau sonobee.. Boleh search kat Google chrome utk appointment, nanti ada harga sekali kat situ.. Klinik mediviron pun kira murah juga.. Boleh la try..

2y ago

Kuala selangor di mana ada sonobee ye . ?

Saya buat kt sonobee. Boleh book appointment online kt website atau walk in. Klu book appointment and klinik ramai org, tk lama sgt tnggu sbb dh booking. Klu walk in lama sikit tunggu. 28rm weekdays, 33rm weekend/PH 😁

sy masa 11w buat buku,tes urine je..bila dapat tarikh 12w baru scan kat KK..x byr ape² pun. dr anak 1 sampai la nk masuk 3 ni,mmg x byr sbb g KK je. Org yg ada duit lebih blh la g kat berbayar.☺️

2y ago

sy pun scan kat klinik kerajaan jer byr rm 1.

Betul.. Booking online kat website sonobee. Jauh murah berbanding walk in ke klinik 😍 Alhamdulillah jimat hihi

saya buat kat klinik swasta rm60. time tu x survery betul2 sbb ada je yg lagi murah dari tu kat kwsn rumah saya

rm28 je buat kat sonobee 😊 paling murah sy penah jumpa..sonobee ni ada byk cawangan..boleh search kt google

dlam 100++ sis tgk klnik juga la..sbb lain2 hrga stiap klnik..sis blh p klnik time kndgan dlm 8-9 minggu ..

Klinik Siti rm50 tapi campur consultation & kalau dia bagi ubat folic acid, test air kencing, kena la dalam 130

2y ago

saya baru scan untuk confirm pregnant dkt klinik siti semalam kena rm90, consultation+ scan shj

saya masa 4 minggu scan kk Alhamdulillah kantung ade. free jek mase tu ..