Kerisauan terus melanda bila check up nurse cakap baby breech

4 Balas

Klau awal lg xpa baby boleh pusing2 lg.. sy ni dh 37w msih lg xpusing dri awal dlu lg scan xpenah kepala ke bwh sntiasa kt atas ja dia.. esok last jmpa pakar o&g , klau still breech mggu dpn czer lah alamatnya.. doc ada sggest ecv jgk tp baby sy agak kecik so xbrani risiko byk.. dh la baby first🥲 sy xkisah czer pn janji baby lahir selamat, doakan sy.. sy doakan jgk sis dimudahkn sgala urusan 🤲🏻

2y ago

Tq, aminnn.. td dh scan msih songsang, doc bg trikh czer tepat trikh due sy 40w... hrap2 dlm masa sblm tu baby msih mau pusing utk last time, mna tau rezeki normal kn last mnit dy pusing.. 🤗

Baby saya breach dari 18w smpai 28w, setiap bulan scan mmg dok atas je, lepas 28w saya buat senaman sujud, Alhamdulillah next two scan smpai skanrg 32w dah normal, kepala di bawah. Jgn risau, saya hari tu dr kata sbb ada tali pusat keliling leher sbb tu baby x nak pusing, tapi selagi belum nak bersalin ada peluang

2y ago

Masa check up dr kata kita tggu smpai 34w, klu masih breech dr kata suspen jugak, sbb maksudnya dia mmg x nak pusing. Sis jgn risau, buat exercise sujud tu sapu2 perut minyak doa.

Jgn risau sis, doa banyak2 supaya dia pusing sniri. Nanti 36/37 minggu dr scan semula, kalau masih breech jgk dia akan refer ke hospital, dr hospital boleh try pusingkan insyaAllah.

usia kandungan?