Maaf nk tnya ada mommy² dkt sni yg ada ambil suntikan vaksin?time pregnant skrng ni.

41 Balas

Ada,masa kandungan 19week sy ambik dose 1,Alhamdulillah xde demam,cuma muntah je tpi x lma jga lah,pas Tu skit je bhgian yg kena jarum tu, 20week 5d sy ambik dose 2,Alhamdulillah xde demam,cuma muntah jga tpi xde lah lma sngt,pas tu skit je bhagian kena jarum tu xlma jga 2 3 hari ok dh😊😊,

Ambik,pfzer…klu kandungan dh cecah 13 weeks better ambik laaa,xde apa yg nk dirisaukan…sy dh lngkap dua dos since preggy 5 months skrg dh 8 bulan lebih,alhamdulillah sy okay jaa,xde side effect apa2..

Alhamdullillah dh ambil, haritu dos 1 27weeks, dos ke 2 30weeks.. Xde alahan apapun, cuma kebas je tngan selebih tu xde masalah yg teruk.. Sbb bila dh 2 dos kn suami boleh kawankan masa bersalin nnti 💞

saya dh lengkap. baik ambil. kita niat utk melindungi diri & baby. drpd tak ambil, terang2 dedahkn diri utk djangkiti virus n akhirnya effect kat baby jgk. pilihan ditangan kita 😊

Ikut betul tu x digalakkan awal sgt ambil vaksin tapi kbnykan sini pun xsedar sdg pregnant.. Alhamdulillah tahniah smuanya selamat sj kndungn.. Mmg Allah dh tentukn itu rezeki

1st dose az - 07 June 2021 dlm 14 July dapat tau pregnant 5 minggu patut 2nd appointment 9 aug tapi masa tu dlm 8 minggu 2nd dose az - 1st oct, semasa kandungan minggu ke 17

sya dah dose 1 ok ja xde demam skrg tggu trkh dose 2 je mslhnya skrg nie sya Bru ja tahu sya da gdm xtahu boleh ke ambek vaksin nti? ank seblum nie xde gdm mengdng skrg ini ada gdm

3y ago

sya dpt dos 1 19/9 dos 2 smpai skrg xdpt tarikh lg

sy lengkap 2 dose masa kandungan 5weeks. masa tu belum tahu sy pregnant lagi 😅 sy takde kesan sampingan melainkan tangan kebas & sakit sikit macam bengkak. pastu dah okey dah ni

3y ago

Syukur..selamat.. Biasanya x bole. Tapi kan xtau, mmg Allah dah jadikan dpt rezeki sis.. Lps ni xda lah dah besar perut sikit baru g vaksin

Saya da ambl 1st dose Astrazenecaasa hamil 26 week.kira next week 2nd dose Masa 35week tp doc Saya ckp,lepas bersalin baru ambl 2nd dose..kalo x sure,Ble refer dgn doc dlu..

sy dua² dos xtau pon prgnant msa awal bln 7 n hujung bln 7.. now sy dah 14minggu.. Alhamdulillah xde alah cume lengan sakit² sikit je 1 mlm.. sy vaksin sinovac..