Maaf nk tnya ada mommy² dkt sni yg ada ambil suntikan vaksin?time pregnant skrng ni.

41 Balas

Ya ada.. tpi sy ambk vaksin tu tnpa tau kta yg diri sndri dh ada isi.. pstu sy repeat vaksin dos ke dua perut dh 7 bulan.. so mmng tk dk bantahan apa2lah dri diorg

sy sudah.. prfzer.. First dose 12 week tgn lenguh & seharian muntah keesokan.. second dose 16 week badan x larat keesokan selepas okay seperti sdia kala

sy dpt tahu pregnant selepas ambil 2nd dose vaccine sinovac masa tu kandungan dh masuk 10weeks alhamdulillah baby sehat dan tiada kesan sampingan 😊

Saya dh settle 2 doses vaccine on pregnancy jugaa. Alhamdulillah tak de side effects teruk teruk mcm demam ke apa. Rasa biasa je 🥰🥰

Sya dah lengkap vaksin.. Ambil msa 14w.. Frst dos okay... Scnd dos demam tpi xada la teruk okay jer.. So far alhamdulillah semuanya okay

sy amek 1st dose 12weeks..pening2 la sikit..pastu 2nd dose 16weeks..jantung rase laju n sesak sikit tp sehari jela..pastu ok dah..

sy lengkp 2 dos vaksin time 28weeks.. alhamdulilah okay ..cuma rsa letih lesu nk tdo ..tgn xblh angkt..bengkak

kalau tak silap kena tengok jenis vaksin jg dan berapa usia kandungan yg sesuai untuk pengambilan vaksin..

saya pun dh complete vaksin , alhamdulilah tak ada apa apa , baby aktif dalam perut siap bt akrobatik😂

saya lengkap 2 dos masa 17weeks . sekarang 21weeks . Alhamdulillah semuanya ok . baby pun active 😊