Hi nak Tanya kandungan saya baru masuk 19 mggu normal ke belum Rasa pergerakan Bayi..

10 Balas

Normal puan. Sy pernah tanya Dr, Dr kata normal utk first baby, rahim baru mula mengembang dan selalunya weeks 20 ke 22 baru rasa kicks tu. Tambah2 kalau ibu kuruus ja hee

Normal je rasanya. Saya pon baru 16 weeks tapi tak rasa direct. Dia rasa macam vibrate macamtu je. Mungkin awak pernah rasa kot cuma kadang2 kita sendiri pon tak sedar 😅

3y ago

normal ke sy da 15 minggu .. tp kdg rse mcm brdenyut je kat bwh prut belah kanan .. tu baby gerak ke atau dia sedu eh ??

normal, ad yg dpt rsa gerakkan awl. ad yg lewat. yg dpt rse awl tu bukan la kicking, lebih kpd slow movmnt bubble

3y ago

ini yg sy tgh rse skrg..mcm.buble

biasanya kalo 1st baby kandungan 20w br leh rasa, kalo 2nd baby & ke atas biasanya boleh rasa lebih awal.

saya 20week 4hari baru DPT rasa tandangan nya tapi tandangan yang lembut je tidak lha kuat sngt

sy masa ank 1st, 20w baru rasa..ank ke2 dan berikutnya, baru lah rs lebih awal drp 20w

Mgkin die rse macam angin lalu camtue je..yg betul2 rse 20w keatas..

1st baby biasa lmbt sket. Dlm 20+ w

Normal, sy rse mse 22w

sy 20w bru rasa