Bolehkah saya tidur miring ke kanan? Posisi tidur yang bagaimana yang paling disarankan?

6 Balas

Sy pn first baby gak sis..ms 1st n 2nd trimester dlu, sy mmg selesa tdo terlentang atau ke kanan..tp sejak perut dh makin besar, sy rajin tersedak ms tido..rupanya saluran pernafasan tu cm terhimpit atau terganggu sbb baby dh makin besar kan..so start 3rd trimester br sy tdo mengiring ke kiri..itu yg selesa😅

4y ago

itulah, artikel2 ni bukan semua boleh percaya dan ikut. ikut kesesuaian je kan. semoga urusan bersalin sis dipermudahkan yee. 🤲

ikut selesa sendri..sy pulak selesa kanan pastu kadang2 tukar ke kiri tpi tetap ke kanan ... sbb rasa selesa..asl kan xtdo cara terlantang...

tapi kalau nak lebih selese or lagi selese mengiring sebela kiri . tapi mane mane je bolee jangan terlentang sudaa

4y ago

belah mana2 boleh je kan. saya baru 9minggu. perut kecik lagi. hehe.

Sy pula asal tidur mengiring sebelah kiri baby kerap mengeras. Bsok baru nak tanya dgn nurse. Risau pula

boleh je asalkan jangan terlentang

4y ago

orait tq ye 👌

Boleh je, mana2 yg selesa

4y ago

Meniarap je yg x boleh sis.. lain2 ok jee.. hehe