Nak tanya kalau dh 18minggu baby gerak mcm mna ya? Sy baru first time tq😘 momss💘

7 Balas

Hi. first time baby biasanya tak semua melalui proses yg sama. saya sendiri merasa gerakan sewaktu 19 weeks ke atas. baby dah start bergerak, (Ada yang start rasa Dari 16 weeks -24 weeks) menendang, tapi lembut halus ja. kadang kita takrasa pun.. sentiasa bercakap dgn baby ya meransang otak baby sewkatu dari Dalam rahim. good luck mummy 😊

Hi sye pon first baby, 18 week dh bole rasa gerakan halus mnja2 tu, skrng dh nk 20 week, makin aktif gerak nya, lagi2 bila sye tgh main phone, mcm tndng2 tu hah🥰 mntk perhatian agaknya, hahaah mcm ombak dh smpai bole prsan perut tggi sbelah😂

Sy 16week konfius rase macam angin.. Tp macam sedu dlm perut.. Masuk 17week 18week dh rase die gerak tp blom bole nampak dekat perut lagi.. Biasa anak yg lain waktu ni x rase lagi gerak..

Hi mommy.. Mommy ble rasa tendangan @ siku.. Tapi namay juga bayi. Klu 18 weeks kekuatan tndgn x sekuat baby yg dah 30weeks. Stay healthy mommy. #TAPSupermoms #TAPactiveusers

saya start 17w rasa ngilu ngilu je kt perut. tp tak kuat la rasanya mybe sebab baby kecik lg

Klau saya 18 minggu xrasa lg..20 minggu bru rasa cm ombak slow2 tu🤭

rasa seperti sentuhan yg laju, rasa mcm angin yg bergerak,