Sy baru tahu pregnant, rasa sakit perut memulas mencucuk, semalam spotting darah. Normal ke?

6 Balas

Apa2 discharge yg keluar semasa hamil adalah TAK NORMAL. hanya doctor yg boleh nilai tahap kesihatan awak dn janin dlm rahim. tak boleh nk sama kan experience mommy dlm group ni dgn awak. ada mommy spotting dia berakhir dgn okay. tp tak semestinya kita pon mcm tu. better terus ke klinik or hospital utk check ya

1y ago

allah, semoga awak terus kuat @idah ammin. semoga allah permudahkan urusan awak. semoga allah tiupkan malaikat kecil dlm rahim awak dlm masa terdekat tepat pada waktu nya🤲❤️

Better pergi hospital sis. Jangan tangguh. Spotting semasa mengandung adalah tak normal kecuali dr dah scan baby dalam kandungan samada okay atau tak. Spotting ni ada 3 sebb: 1. Ancaman keguguran 2. Kandungan luar rahim 3. Darah implantasi

sebarang bleeding/spotting ketika hamil adalah TAK NORMAL. kalau berlanjutan, sila ke emergency segera.

Pergi jmpew doc.. tnye snie, esok baru dpt jwpan.. sye pown kuar darah, terus gy klinik..

apa2 pendarahan atau spotting semasa hamil is abnormal. please go and see Dr ya sis.

xnormal