8 weeks 4 days pregnant. Teringin sgt makan tempoyak petai bilis. boleh ke? Takut nak makan tempoyak

8 Balas

pendapat sy klu dh teringin jamah lh sikit awk. tpi jgn byk2.. sikit je sekadar rasa. sbb ianya bergantung kpd bdan masing2. ada yg xsesuai. mcm sy yg mmg hantu tempoyak 🤭, sy jamah juga cuma beringat2.. atau jika nak lebih yakin masa jmp dr nnt awk tny ye utk lebih kepastian.. take care awk 😊

Boleh je sis , makan je apa nak makan tapi jamah sekadar nak lepas gian je . Semua tu atas badan masing2 saya dulu teringin durian 5-6 biji saya makan sampai demam yela tak tau kan hahahaha . Sekali pergi kk kena hentam ler

Makan je ape kita nak makan tapi jngn berlebihan , dan bende perlu elak bende mentah , kurang masak , ni yes paling wajib tolak bulat2 even not pregnant pon tak sesuai

Boleh makan sekadarnya. sambal tempoyak daun kayu antara lauk yg saya suka masa alahan kurang selera. Tempoyak ni probiotik juga. 😋

Apa² teringin boleh je makan tapi bersederhana laa. Makanan penyebab keguguran tu mitos. Kalau badan takleh terima jangan paksa.

Makan jelah apa2 nak makan pun, asalkan bersederhana.

jamah sikit je sis ..bgi hilangkan rse mengidam tu

saya on jer..tp berpada2