Hai Assalamualaikum,ada sesiapa boleh bagi review susu similac mom? Bagus ke untuk ibu mengandung?

9 Balas

Saya baru minum Similac Mom 2 hari... bagi saya manis sbb dlm ramuan ada sukrosa, pepejal sirap jagung. Tapi boleh lah telan. Cuma Similac Mom ni guna susu tepung segera dengan lesitin soya. Kalau boleh saya nak elakkan apa2 yg berasaskan soya sbb keluarga saya ada sejarah kanser. Anyway, saya cuba habiskan 1 tin ni. 😁 Lagipun, tujuan saya beli Similac Mom utk ikhtiar naikkan hb (& ada juga GDM) . Mudahan semuanya baik belaka tanpa mudarat 🤲❣️ Sebelum ni saya minum susu kambing tanpa gula. 😋

2y ago

Kalau ada gdm, boleh try glucerna ☺️

Bagus sangat sis. Ada byk khasiat utk bayi. Sis nak tak susu similac mom? Saya jual murah drp harga sebenar. Kalau nak beritahu nanti saya jual dkt kedai Shopee saya. Saya balut bubble wrap kemas-kemas. Saya baru je bancuh dlm 3x cmtu. Saya tak boleh continue minum susu ni sbb ada kencing manis masa pregnant skrg dh kena mkn ubat metformin. Susu ni manis. Saya nak continue tunggu lps bersalin lambat lagi.

saya tak boleh telan, serbuk dia mcm tk boleh larut dlm air even sy da try pakai air panas atau suam pun.

3y ago

tahu. sbb tu td sy mention tulis air panas atau suam pun tk larut sbb sy mmg minum susu bancuh dgn air suam sbb air panas direct je akn rosakkan khasiat susu. tp mmg tak larut pun dgn air suam, then sy saje try pakai air panas nk tgk larut atau tak tp ada bberapa serbuk tk larut jgk pastu sy try susu lain terus tak habis pun setin tu huhu

wslm . bagus je . tapi saya tak boleh telan. rasa mual . so, saya tukar kepada susu HL

Alhamdulillah okay sgt.. Sy minum tu dari 1st tri sampai skrg 3rd tri dah 🤗

bagus , i start minum tris 2 alhamdullilah semua okay sebab ada zat besi

sebrnye bgus untk ibu hamil ?? ade stgh2

saya xbole minuk similac mom..anmum materna bole

2y ago

similac mom & anmum materna buat saya kentut2 busuk 😂 selalu saya minum susu yg ada gula tambahan, mesti kentut2 busuk ahhhh sudahhh

bgus