Air gula Hi nak tanya, air gula mmg smua ibu preggy wajib kena minum ke?

24 Balas

Ye wajib... Nk tgk sama ad awk ad kencing manis ke tak ketika pregnant ..

2y ago

Ye first pregnant .. Msa tu umur sy 26..

Skrg, umo 25thun keatas wajib dh mnum I gula walaupun xde keturunan kencing manis..

Tak wajib pun kalau yg xde risiko dgn umur bawah 25tahun sy umur 24tahun x kena minum .

saya dah kena minum air gula 13weeks dan umur saya 24tahun. sebab berat saya 70kg 😅

sllunya minum utk yg risk gdm , usia pregt 25tahun ke atas(yg ni skli je klo normal)

Wajib atas faktor-faktor yang terkait. Puan boleh Google faktor faktor tersebut.

2y ago

Sama-sama. Di page KKM ada maklumat yang lengkap.

ya. tiap ibu mengandung xkira muda atau berusia wajib minum air gula.

ya , untuk uji ibu sangkut diabetis ke tidak semasa hamil

Yeee. Wjib. Klu lps kli prtama. Ad kli kedua haha

Sy baru minum sbb abah ada kencing manis .