Anak sy dah 3 kali g klinik, dari 208 turun ke 177. Ada tips tak nak kurangkan cepat kuning bayi?

19 Balas

selain kerapkan menyusu , kerap basuh muka anak dgn air paip . dgn temperature air paip . atau guna kain basahkan utk lap muka anak . mcm sy , dari 164 , dlm 3 hri turun ke 65 discharge trus . sbb jaundice ni , mksudnya demam kuning . perasan tak bayi kuning , bdn dorg panas . panas mcm demam . ahh itu jer sy buat . cubala .