Anak sy dah 3 kali g klinik, dari 208 turun ke 177. Ada tips tak nak kurangkan cepat kuning bayi?

19 Balas

Sy dlu cl bg petua mandikn dgn daun belimbing buluh mmg cpt je turun kuning. Ketapkn susu dan mmg kn bg fm jgk. Lps ok stop fm sbb kdg susu boleh trigger kuning gak

kerap kan bagi susu badan. ibu jaga makn. jgn makn yg ada halia atau kunyit. minum byk2 sup kosong untuk pnghasilan air susu bdn .

Kekerapan bagi susu ibu.. masa anak sy kuning paling cepat tempoh susuan 1jam. Paling lama anak sy menyusu 2jam setengah..

Awak minum susu kambing then nyusukan anak.. mmg anak berak2 & kuning cepat turun.. tp awak yg mnum.. bkn bby..

kalau pengalaman sy...anak2 sy, sy bg FM je...susu badan sy pump...dh ok kuning, bru sy breastfeed semula..

kerap bagi susu kuat dy berak turun la kuning nnti semoga cepat turun kuning baby aamin2x

keep breast feeding. insya Allah jaundice cpt turun.

Mandi daun belimbing buluh

kerapkan menyusu