8week now, boleh ke makan pedas. Sbb saya hari2 makan pedas.. Mkanan rasa xboleh trun kalo xda pedas

11 Balas

kalau my gynae suh elakkan makanan pedas dan berempah. sbb itu yg akan buatkan kite muntah... but im okay je since dh taw pregnant tiba² xblh makan pedas 😂 wlaupun sebelum ni xpedas mmg xblh makan

samalah saya pun tengah alami masalah yang sama .. 😪 makanan semua mesti kena letak cili nk jugk rasa pedas tu klu tak pedas mesti tak selera 😪

Boleh. Tp nnti sampai masa nya, rasa pedih ulu hati. Time tu nnti sis kene stop kejap. Mmg tak selesa bila dah kene

Sy masa x pregnant, sy suka makan pedas. Lps pregnant, lgsg xminat nk makan makanan pedas..rasa nk muntah 😄

3y ago

Sy minat mkn seafood, dah pregnant ni bayang seafood rasa mual je 😅😅

Kawal. Sy pun kuat mkn pedas. Lps tu kna gastrik. Skrng sy kawal mkn. Ambil sebiji ja tiap kli mkn.

jgn makan terlalu pedas. takut kena pedih hulu hati. plus takut pedas sgt nnt cirit birit pula

nurse cakap oke je makan pedas kalau itu yg bole masuk ke mulut .. tp kene pandai kawal laa ..

klau memang jenis mkn pedas tak kisah pun, cuma bila pregnant ni mudah kena pedih ulu hati..

Sy pun mkn pedas,, cuma berpada2lah. Kurgkn pedas. Time pregnant kna jaga kesihatan diri lbh

sy check up kt klinik doc tak galakkan sy mkn pedas². so, sy pon tahan je la.