Nak tnya normal ke sakit kat rusuk kalau baring mngiring sebelah kiri. Sakit dia mcm isi tu di piat2

5 Balas

Saya start perut masuk trimester ke2 saya dh start sakit tulang rusuk.. dari trimester ke 2 hingga nak bersalin saya tdo duduk.. saya nak mengiring kiri x bolh kanan pun x leh.. pernah tnya dr, dr kata maybe kaki dia tekan tulang rusuk kita..

Tak pastu nk kata normal atau tk. Klu pengalaman sendiri, saya pun tk selesa mengiring ke kiri. Rasa mcm jantung terhimpit dan nafas tk sampai. Mmg lebih banyak mengiring ke kanan paling selesa

sy tukar2 posisi mmg rasa mcm tu sis. sy 32 weeks still susah cari posisi kdang perut megeras...kadag punggung pn sakit. senak nk bernafas.

maaf puan sy kurang psti ttg ini sbb tiada pnglmn sedemikian .mg smuanya baik2 shj dan dpmudahkan segalanya..aamiin

notsure