Low hb

First times hb low.. Nk mkn ape bg naik blik? Mohon bantuan mommie2

17 Balas

Sy dlu mkn kerang...jambu batu, jus delima pn boleh naikkn hb...tp klu boleh minggu checkup tu mommy jgn ambik caffeine, sbb caffeine pn boleh effect hb...🙂

Sy mula bukak buku pink ari tu (1/7/19) hb mmg low..lps tu sy cuba jus mamariam ..Alhamdulillah hb dh naik dr 10.2 naik 12.6..sy pon ikhtiar je..☺️

5y ago

Beli on9 je sis,sy cari dkt ig,stokis mamariam..masuk ni sy dh amalkan 3 botol..Alhamdulillah ok sy minum.

Sy masa 33w pun hb low ...minggu lps pie checkup alhmdulilah naik hb..spnjg seminggu sebelum checkup i2 sy bykkn mkn jambu batu dgn kerang...

Sy amalkan mamariam alhamdulillah HB sy oky smpai hari ni... 🥰 Dn slebih nya buah/jus delima pon bole...plusss susu kambing 🥰

Mkn jambu batu, buah delima, kerang bakar separuh masak n mknan2 sunnah sis... In shaa allah hb blh naik...

Mkn jambu btu , pati delima/buah delima. Ikn gorg , syur byam. Ubat ambik dgn air oren sblm tdr , sgt cpt naik

5y ago

Ok. Tq

Sy try mkn alfateh gold Dan lbhkan air masak... alhamdulilah hb Naik 12

Jus delima atau kurma mmg membantu untuk naik kan hb..

Mkn hati ayam..sayur bayam. Buah naga pun buli jga

Sy mnum susu hi goat. Hb maintain cntikkk huhu