Suami kaki pancing

First time pregnant lepas 6 tahun setengah ttc. Alhamdulillah. Nak tanya, ada tak suami mommies semua yang kaki pancing. Stop terus memancing sampai bersalin atau memancing macam biasa lepas pregnancy stabil semua?#firstmom #seriusnanya #ingintahu

12 Balas

Suami saya pun kaki pancing jg, tp dlm sebulan tu bukan laa tiap minggu turun. dia mcm dlm sebulan sekali je dia pegi memancing, sbb suami sy p memancing tidur semalaman dalam kpal pancing tu (ada team memancing). start preg sy x pernah halang suami sy pegi memancing pernah jg nmpk org kata xbaik suami p memancing masa kita preg tp sy x hirau smua tu anggap mitos je sbb suami p memancing bukan suka2 byr mahal2 untuk tempah kapal untuk cari rezeki berbentuk makanan. hehehe syukur skg anak dah masuk 5 bulan dan suami masi turun untuk join kawan2 dia memancing sebulan sekali.. Pernah masa suami p memancing tu sy mmg dah craving sgt nak makan ikan merah masak sos, suami balik bawa seekor ikan merah besauu haa craving satisfied. Selagi benda yg suami buat tu x jahat x perlu suruh mereka untuk brhnti. Klu suami puan jenis kaki pancing yg dlm sebulan tu tiap minggu dua tiga kali turun mancing boleh slow talk bgitau kat dia kurangkn hri untuk p mancing bahagi masa plk untuk tngk2 isteri yg tengah mengandung.. Jgn terus halang dia turun mancing. hehe

7mo ago

InshaAllah. Terima kasih puan

suami sy sblm kawin mmg suka mancing..then lps kawin saya pula terjebak sekali minat mancing .. lps 3 bulan lbih kawin tu sy pregnant tp blum tahu lg .. dlm masa tu pegi la mancing sana sini.. lepas dh thu preggy pun masih mancing jugak sbb nya kitaorg suami isteri percaya dgn kuasa Allah baik buruk smua kita tawakkal je doa yg baik2 mnta baik2.. asalkan masa mancing kita tak ada aniaya ikan tu inshaAllah tk ada apa yg berlaku.. even lps sy bersalin baby 2 bulan lps hbis pantang pun saya terus naik rakit g mancing . tp saya dh tk dpt mancing lah sbb bawak baby cuma temankan suami je..

suami Saya xpernah2 mancing. Masa mngndug ni tiba2 kemaruk mancing. tapi mancing Kolam je. Kolam udang dgn ikan.kalau tgh opening dpt ikan besar dpt hadiah tu yg DIA suka. Ada byk ikan DIA dpt pon jual balik. penuh peti rumah ni .🤭hubs keje sendiri. Ada je Masa kosong DIA mancing. tp tiap appointment Saya DIA hantar2. kemana2 Kita ajak sentiasa Ada lg2 kalau beli brg dapo. Saya siap order nak ikan Merah dgn siakap nnti untuk pantang. tapi pesan kat DIA nak dekat due xpayah mancing.lepas bersalin cuti Lama ye sbb kena urus anak2.

Suami saya pun kaki pancing jgk. Dari first pregnant sampai nak bersalin still pergi mancing dan alhamdulillah anak lahir semua selamat. Anak dah nak masuk 3 bulan, Alhamdulillah sihat dengan baik😆bak kata suami, kalau nak mancing niat nak cari rezeki, InshaAllah semuanya takde ape2.😁

boleh je mancing janji niat suami nk cari rezeki, biasanya org2 tua ada pantang larang.biasa suami sebelum g dy akan ckp ayh nk g mancing CRI rezeki,bby dgn mama eh.mcm tu ar

7mo ago

Itulah, kadang bila banyak fikir jadi risau pulak

Dalam islam tkde pun pantang larang mcm tu sis. Cuba dgr ustaz azhar cakap . Dia pernah ceramahk pasal ni. Takde masalah pun nk memancing tp yelah kepercayaan org2 dulu

7mo ago

Baik. Terima kasih puan atas pencerahan. Nanti sy cari ceramah Ust Azhar tu

Sya plaq suami bkn kaki memancing,tpy sya yg suka mancing,wktu pregnant ni alahai than diri je dri mancing smpai tdur pun bnyak kli mimpi pegi memancing😭

Orang dulu2 bahasa nya banyak kiasan. Depend pd niat suami sis rasanya. Kalau niat nak ada tambah lauk utk keluarga insyaallah xde apa.

7mo ago

InshaAllah. Terima kasih puan

tak ada apa pun. janji ikan tu bawak balik. kalau macam mancing kolam kan, macam kita seksa ikan. so better mancing yg boleh bawak balik ikan.

7mo ago

Mancing kolam tapi jual kt kolam balik xpe ke? Dpt duit leh cover byran pancing tu

saya time preggy teman husband gi memancing😆 alhamdulillah now anak dah 1year sihat selalu

7mo ago

lenguh belakang lenguh ontot duduk lama nanti🤣