Assalamualaikum , saya nak tanya boleh ke pregnant makan lokan ? hihi . tak tahu sbb first time. .

first time pregnant . hihi

Assalamualaikum , saya nak tanya boleh ke pregnant makan lokan ? hihi . tak tahu sbb first time.  .
3 Balas

makanan bercengkerang kalau boleh cuba elakkan semasa pregnancy. tp kalau terasa nx mkn mungkin boleh mkn in moderate (sekadar utk merasa). tp kena make sure dimasak sempurna. kalau ada health concern, perlu rujuk doctor dahulu.

Sya msa ngandung ari tu sya mkn je x da ppe pn.. Hari2 sya mkn 😁.. Tengok bdan jga lh

asalkan masak penuh