Injection

First time pregnant baru 8 week.. Takut nak kena injection.. Aduhai, macam mana nie.. Banyak kali ke nak kena amik darah sepanjang pregnant nie?? Takot sampai rase jantung nak tercabut ?

49 Balas

Suntikan tetanus paling sakit namampos 😑 smpai ke tulang , yg second xsakit sbb nurse kedua tuh mmg champion bab menjarum tpi rasa kebas juga laa smpai 3hari .

Saya first kena ambil darah time pregnant ni lah. Sebulan sekali confirm untuk check hb. Kalau minum air gula, dua kali kena cucuk, sebelum dan selepas minum air gula.

5y ago

Tak sakit pun sis. Mcm gigit semut je. Huhu

Mula2 takut kalau asyik2 kna jarum.. tapi rasanya skrg ni x lagi hehe..,pastu makin lama makin kurang kena bejarum..😕 sbb darah hb pun ok ckp dctor.. 39w now

Tak sakit pun sis.. Relax je badan.. Try to breathe in and out..ni tips yg nurse bagi je.. Sbb sy pun jenis takut jarum.. Lama2 sis akan biasa dgn jarum.. 😅😅

5y ago

💪🏻💪🏻🤰🏻🤰🏻

Sy pn tkut jgk ngn jarum tpi mata tetat nak tgk mse nurse cocok..huhu..tak skit pn .. Nti tiap bulan dia cocok hjng jari ,rasa mcm trcocok keronsang je..

Nak pregnant ni rasa seronok, tapi bila dok pikir banyak kali kena inject, haih.. ketaq lutut wehhh 😭 semoga sy kuat laa nak tempuh semuanya 😅

Mcm sy dulu bukak buku kena amik darah. Punya la takut sbb jenis takut tgk darah. Dia amik satu syringe tu. Tak sakit sgt pun rasa halus je 😂

5y ago

Dy tipu laa tu kan

Masa kena jarum, saya tgk tmpt lain. Xtgk jarum nurse tu. Sbb takut jg dgn jarum, smpi nurse tu snyum sbb tkut. Hihihi

Sy pn sblm pregant x pernah kena injection. Tapi bila kena ambil darah pertama kali masa awal2 pregnant, x sakit pun hehehe

5y ago

Mula2 takut jg tp misi tu ckp nt anak dah lahir turn anak pula akan dijarum. Terus termotivasi 🤣

Nnti msa kna cucok tu pandang tmpat lain. Sya slalu mcmtu sbb saya benci jarum HAHAHA kerana terpaksa kurelakan.

5y ago

Sis cuba beranikan jee. Takpeee kalau sakit balik rmh mengadu dkt asbenn😅 insyaallah ilang sakit tu nnti kalau dilayan oleh tecinta.. hehehe