sakit contraction tu mcm mna ??

first time preggy.. 35w+.. rsa mcm snggugut ke? atau rsa nk berak? ke mcm mna eh😂

27 Balas

pengalaman bersalin anak pertama sy takde contraction. Sy di induce by drip utk hasilkan kontraksi palsu. Rasa dia sebijik mcm senggugut. tp sgt teratur dan semakin lama semakin kerap dan sakit. Boleh kata kalau scale tahap sakit 1-10 tu , main nombor 9,10 jela. Kemuncak tu sampai xterkeluar suara nk bc doa ke apa. Disertai dgn sakit habis urat pinggang dan at the same time feeling nak berak. Sy sampai ckp kat nurse lg sbb sy pun time tu 1st pengalaman 😅