buku pink

First time bukak buku pink,nurse and check ape ye?

9 Balas

Check tinggi , berat , breast (check utk breast cancer simptom & kesesuaian puting utk menyusu), air kencing & ambil darah .. lagi satu , nurse akan bagi information sedikit berkenaan buku pink & rawatan sepanjang kehamilan .. if doc ada , boleh buat scanning utk tengok perkembangan baby ..

5y ago

Opss tertinggal , check tekanan darah & perut sekali ..

Uii bnyk sngt check nye.. Klau kat tmpt sy nk 2 salinan sijil nikah, pastu timbang, cek drah, kne kncing nk cek urine kotor ke x, kne amik drah hri yg sama, sy klinik dgn hospital jauh sikit.. Jd drah kne amik kat hospital.. Klinik Hanya cek Biasa2 je..

Cek darah n urin. Cek dua2 breast ngan leher utk kesan kalau ada bengkak. Cek warna kuku cek kaki n betis kalau2 ada bengkak air atau urat yg timbul..cek gigi..

Check gigi, check tekanan darah, berat, tinggi, then ambik darah and urine, then jumpa nurse untk check breast, jari and perut, then jumpa doc untk scan... Sekiann

Nurse akan tnya based on buku pink. Sejarah kehamilan, sejarah keguguran dan semua yg berkaitan dgn kesihatan ibu

5y ago

Hadoiii..lamanyaaaa..

Bnyak urusannya sis, bertabahla ya untuk menunggu😘.. Jnji yg pnting sdiakan awal2.. Tahniah sis❤️

Byk sis😂pnjg nak taip klu nk list satu2.. Jgn lupa salinan ic ko n hsben,sjil kawen,n gmbr ko n hsben..

5y ago

Teda ooo sis.. Mmg standby pun document tu. Tapi mereka tak minta & tak tengok pun. Cuma register, interview perihal kesihatan & check up dgn nurse trus mereka buka buku pink. Mungkin lain KK lain rules la..

Kalau dah check-up dkt swasta bawak sekali gmbar scan masa nk bukak buku pink.

Kena cek gigi sekali rasanya☺

5y ago

Ya sis. Sy hari pertama buka buku terus check gigi & set temujanji utk buat rawatan gigi.