Bersalin normal

first pregnancy mmg kena gunting dan jahit ke? i’m first mom. ada tips tak untuk elak digunting

3 Balas

most of them, ya. sbb laluan u belum smooth plus dktr nak bantu bby cpt keluar..klu lmbt bby kurang oksigen and pkara lebih buruk blh berlaku. its all about your own and baby safety.

selalunya memang akn kena gunting..fikir baby je sis masa kt labour room memang x fikir ape2 dh aslkn selamat.. insyaallah dipermudhkn...

First time mmg gunting sis, tapi mcm sy hritu masa dorg gunting tak rasa pun n jahit sikit je.

3w ago

Mana ada bius sis kalau bersalin normal. Masa gunting tu tak bius pun mmg gunting hidup2. Kecuali czer baru la bius separuh badan 😅