Working mummy

First pregnancy. Dah nak masuk 11weeks, still kerja macam biase. Penat mental & fizikal jugak kdg2 bila bkerja dgn orang yang asyik sama kn kite dgn die. Hari2 bgthu time die mngandung dulu shari sebelum bsalin pon still kerja lgi. Budak2 sekarang lembik, bru mgandung sikit dh lemah. Nak minta cuti pon kena soal. Kenapa asyk pergi klinik la, kenape jage sgt makan la. Sangat2 negative 💆🏻‍♀️ sakit kepala hari2 dgr.

6 Balas

sis jgn jadi mcm saya.. kerja non stop sebab nk penuhi kehendak bos.. last2 scan baby rabu lepas baby takde denyutan jantung wlaupun dh 10 weeks tapi tanda2 keguguran takde.. next week cek semula di hospital harapnya baby okay.. harini dh genap 11 weeks.. so fikir diri sendiri je sis, kalau bos tak bagi cuti ambik je mc badan kita lain2 org lain boleu belum tentu kita sama mcm dia

1y ago

before ni scan week keberapa nampak heartbeat tu? saya first scan masa 5 weeks nmpk kantung je n then kali kedua scan ni 10 weeks tak nmpk heartbeat ... so saya tak tahu baby sebelum ni dah ada heartbeat ke belum.. sis ada buat keje berat ke or ada makan apa2 yg sis rasa relate dgn heartbeat baby stop tu? apa2 yang jadi jgn down ya In Shaa Allah ada rezeki lain

problemnya manusia macam tu, sukati kita la kan, body kita, demi anak dalam perut jugak. saya yang wfh pun ambik cuti panjang sebab perit sangat alahan teruk sampai tk boleh buat apa2, cepat pening dan loya sepanjang masa, dahla kerja kena guna mental, silap hari bulan boleh pengsan gitu je. awak ignore jela, jangan dilayan sangat, nanti stress boleh effect baby.

Dia bukan awak, awak bukan dia. Beli headphone. Masa kerja pakai sbgai tanda—DO NOT TALK TO ME—geram plak rasa org mulut laser cmtu. Jgn dgr cakap org. You do you. You penat u rest, u lapa u makan, u nak rehat ambik cuti. You do you. Semoga terus kuat sis.

jauhkan diri dari toxic people macam tu. badan kita, kita tau nak jaga macam mana. sibuk je nak samakan kita dengan dia. kalau awak kental, awak balas je balik, lain orang lain masalahnya.

jgn dgr. setiap bdn semuanya lain2. ada yg kuat, ada yg tak. ada yg loya, ada yg tak. jadi tlg jaga kesihatan seeloknya

suruh dia mengandung la plak..😅