Any tips to get rid of the kangaroo pouch

My first lo was delivered via csect,2nd was normal. My weight has reduce to its pre-pregnancy weight but i got this jelly-like-stomach which quite bother me. I use girdle currently but haven’t start exercise yet. Now my 2nd baby is 2 months old.

2 Balas

Sepatutnya time dalam pantang tu setiap kali lepas mandi apply tapel and bengkung baru perut cepat surut . Saya pun mula mula bersalin macam tu macam bengkak air so setiap kali lepas mandi saya sapu tapel tu sebab rasa geli je tengok perut macam tu . Ni dah hari ke 40 , okay sikit tak gelebeh sangat . Try je sapu tapel atau param before pakai girdle tu . Brand seriayu best pakai sebab dia tak berserbuk bila kering tu .

Hi mommy. Masa pantang tak pakai bengkung ke? Pakai bengkung yang kejap, not stretchy so lg cpt kecut. Kalau blh jgn minum ice. Kurangkan.

5y ago

aah.. dulu cser xpakai sgt. Skrg baru pakai. tp tula.. Menggelebeh jugak. sobs