GDM second pregnancy

Hi, arini 12w1d dah kene test MGTT. ptg nurse call.. bacaan lps minum air gula tgi iaitu 10 😭 Sblm ni 1st pregnancy pn ade GDM. Padahal start prgnent kali ni sy mmg xminum manis or mkn bende manis. Doc nak jumpe. Before jmpe doc kene buat BSP. Im so SAD. Moga sy kuat dan dapat control diet on GDM. Moga bacaan bsp sy ok nnt. Doakan sy guys. 😘

2 Balas

sbb dah ada history gdm..mmg xbole lari dr mslh ni..lg2 klu mak ayah ada kncing mnis. klu ada kncing mnis mse mngndung mmg mnyebelkn..nk kne ulg alik bsp bgai..tp yg pnting jg diet je.. gdm bkn dtg dr bnd manis semata2..nasi..roti..mee..mknn brtepung mvm biskut tawar pun tgi kndungan glukosanya..

Hi sis 🙂✌🏻 Hopefully averything goes well ya. Mommy kena kuat 🙂