37week. Baby kecil 2.29kg

My first baby. Baru lepas scan. Doc cakap baby kecil dan yg lain semua kurang jelas sbb doc cakap slow sgt dand dia terus set appt jumpa doc pakar next week. Siapa ada pengalaman mcm ni boleh share tak apa perlu sy buat. Risau sgt ni sbb tak faham apa2 dan keterangan pun kurang jelas sbb dapat docter muda lagi dan nampak mcm pelatih/baru. Masa scan td pun lama sangat dia scan last dia panggil kawan dia utk baca bacaan lg. Tu pn mcm dua2 docter yg scan tu mcm tak sure tu di terus set next week scan dgn docter pakar 😭

37week. Baby kecil  2.29kg
23 Balas

xpe sis. kecik senang sikit nak teran keluar. hehe.. jgn stress2. nnti bby dlm perut pun stress.☺️sy pn anak 2 org ,dua2 x cecah 3 kg mase lahir bile dah keluar, barulah die membesar dgn jayanya.

mommy x yah risau sgt . kdg2 scanning weight x sama dgn actual weight.. selalunya bila scan weight akn rendah. tp bila keluar weight bby akn lebih dr amount scanning tu. enjoy your pregnancy

Okay ja ni baby sis comel. Kepala ikut minggu juga. Perut dengan tulang paha saja yang kecil. Biasalah anak sulung kecil. Sulung sy pun scan kecil. Lahir 38w2d 3.07kg juga.

4y ago

Anak sy normal saja. Masa scan kepala dia memang besar 2-3 minggu dari usia. Contoh baby 30 weeks, tapi size kepala dia macam 32 weeks. Tulang paha dengan perut kecil seminggu dalam 29 weeks pula. Lahir pun kepala 34cm, mengalahkan kepala bby boy. Nampak biasa saja, tapi kalau perhati betul memang kepala besar masa bby. Makin besar, makin seimbang dengan badan. Orang tak heran pun sebab sy pun besar kepala 😅

Baby sy scan baru 2kg saja sis, pakar cakap as long air ketuban Dan tembuni OK... Tiada apa masalah juga #mommy36weeks.. Take care sis😊

4y ago

Tq dear. Sy 2/12 ni jumpa pakar. Hope so takde ap2

Moga dipermudahkan untuk sis . Doa yg baik² . Yg paling penting jangan fikir negatif . Bagus jumpa pakar kalau ada pape senang tanya je .

4y ago

Tq puan. In Sha Allah. Hope so. Tu la 2 3 hri pk ngtf je smpai rsa nak lelap tak tenang🤧 tp harini In Sha Allah akn cube postf

sy 37week 2.38kg je sis...tpi xde lak doc ckp ape..doc cme ckp kndungan ok je.. jgn risau ye mami insyaallah xde ape tu ....

4y ago

Yeke. Ok ye? Sy dh overthinking dh ni sbb dlu awal mengandung ada mslh berat bdan naik mendadak sbb tdealahan makn kut doc marah suh diet ni bila dh diet mlm tak mkn nasi doc pksa mkn lg bnyk sbb ckp bby kecik , rsiko😭 . Sy 37week 3day, 2.29kg😢 doa ksmoga kita dipermudahkn

Sy pun 37 minggu sy baru jgak lpas scan baby sy berat 2.9kg je sis..ramai jgak yg tegur perut sy kecikk....

4y ago

Haah sy perut kcik tak npk juga, mcm 4-5bulan je nampak😅 bby ok tak? Tp lau 2.9kg tu dh ok tu ats dari 2.5kg

baby saya lahir induce on 37 week cm 2,09 kg,masa scan doc cakap 2,78kg😅

okey la sis.. anak kwn sy lahir 2.26kg... 39w.. 🥰🥰🥰

4y ago

insha allah.. doa baik² ja.. 😘😘 jaga diri tau..

ok ja...xpa ad lg 2w utk baby kluar...insyaAllah

4y ago

kdg2 anggaran ja...lain berat nt bla kluar..insyaAllah doa yg baik2