Assalamualaikum semua. I'm pregnant! Finally after 8 years 😭. Nak tanya, bila masa sesuai utk scan?

Finally😭😭😭😭

Assalamualaikum semua. I'm pregnant! Finally after 8 years 😭. Nak tanya, bila masa sesuai utk scan?
51 Balas

alhamdulillah .. sye pun turut bahagia sis.. terasa nk keluar air mata dh sbb tau bagaimana perasaan sis❤️ inshaa Allah sye mula scan masa kandungan 5 minggu.. nmpk kantung Dan ketulan kecil dh.. sis doakan untuk kakak sye juga ye.. dia dah 4 tahun menanti.. Moga kandungan sis baik2 sahaja.. fii Hifzillah

2y ago

inshaa Allah sye doakan🌹

tahniah. happy for u. kalau dari experience saya. dari hari pertama period terakhir, kalau sekarang 5 minggu dh boleh scan untuk confirmation di klinik / hospital swasta. dia akan cari benih tu. goodluck!

2y ago

Terima kasih sis❤️saya dh scan smlm tapi doc kata tak nampak lagi. Doc kira2 dlm 5w

waalaikumussalam.. alhamdulillah sis, semoga sis & baby sihat & selamat sampai melahirkan aamiin 🤲🏻 waktu scan biasanya paling okay 7-8 minggu. tapi jangan lupa makan vitamin c & folic acid

2y ago

Baikk. Terima kasih atas doanya ya.😘 Aamiin2 ya Allah.

Tahniah sis ❤️ sebaiknya after tau pregnant yg check di upt tu, better pi scan terus sebab kita nak tau keduduka fetus tu dalam rahim atau tak (ini apa yg dr saya cakap). Take care sis 💕

2y ago

Terima kasih sis. Sy dh try pergi scan tp doc kata tak nmpk lg. Kena tunggu lagi 2 minggu. Doakan sy ya❤️

alhamdulillah. .tahniah mommy. take care. .byk kn berehat..jgn buat kerja berat2. .nmpk mcm terang sgt da 2. .bole je nk scan. .byk kn mknn berkhasiat okee. .🥰🥰❤❤

Tahniah sis .. jaga kandungan elok2 . Hari tu saya scan 6 weeks . Kiranya 6w,7w,8w,9w dah boleh scan 🥰 pilih je weeks mna yg rasa bak scan. Hehe 🤩

2y ago

Baik sis. Terima kasih byk ya😍😘

Waalaikumsalam.. Alhamdulillah tahniah puan.. slalunya dah boleh buka buka start dr 8weeks & keatas.. tp jgn lewat lebih 12weeks.. skali dctor akan scan

2y ago

Baik.. terima kasih ya. ❤️

Alhamdulillah syukur tahniah sis.. Msa 8week dh blh scan lepas tu call k bgtau nk bukak buku.. Klu swasta senang je blh walkin

tahniah sis.... jaga kandungan sebaiknya ye.... boleh je pegi scan awal2 ni utk tahu berapa mggu dan keadaan janin.... ♥️

2y ago

Saya baru 5 minggu tak silap. Tak nampak lagi.. Nmpk rahim je tebal

tahniah sis...jaga diri & kandungan baik²... doakan saya & suami jgk dpt zuriat...dh lama menanti.. blm ada rezeki 🙂