sakit x kena induce

family x benarkan kena induce.. tp esok genap 40 week.. belum ada tanda bersalin

36 Balas

Induce memang sakit. Dkt wad/labour room nanti doc akan decide. Macam saya overdue 1 hari. Masa doc pecah ketuban. Dia kata baby dah berak sikit dlm perut. Dan dorg induce drip saya dlm LR. Saya faham la sebab dorg nak baby keluar cpt. Memang sakit tp bukaan sy dr 4 cm ke 10 cm dalam masa 4 jam sahaja. Kalau terpaksa induce then have to accept la. Nyawa bayi n mak lebih penting. Ada sebab kenapa perlu induce

Induce sakit jga. Tpi awak kena kuat demi baby yg dlm rahim tu. Family tak nak, tapi awak mama dia. Awak dan suami kena buat yg terbaik utk buah hati awak. Jgn semua nak dgar ckp org je. Kesian baby. Ada sesetengah perkara, awak kena buat keputusan. Jgn dgar keputusan org. Awak yg mengandung. Kena bijak tau mama. Inn Shaa Allah, baby keluar dgn selamat kejappplp je lagi

sy pun 3kli masuk ubat tak sakit2.. esok hari lepas masuk ubat ke 3 bukaan 4cm.. masuk labour room doctor pecahkan ktuban.. sakitny na'uzubillah.. smpai 3 jenis ubat tahan sakit sy pakai xbkesan.. lastly ambik epidural.. 10jam kmudian bukaan masih 4cm.. jantung bby dah lemah.. so kene emergency czer.. alhamdulillah selamat melahirkan baby girl..

Sy pula 38w+ dh turun darah.. mmg tnda nk brsalin dh.. bukaan pun makin cpt.. tp disebabkan sy x sakit..dan xdak contraction... depa drip kt tgn spaya rsa sakit contraction tu mai.. fuhhh... azab btul bila rsa sakit contrac tu serang n xsmpai sejam pun alhamdulillah kluar laa baby... mdh mdhn urusan sis dipermudahkan dan selamat smuanya..

Sama la kita sis. Lusa dah nak genap 40weeks tp tanda bersalin blm ada. Esok jumpa doktor utk tentukan induce ke mcm mna. Better induce je klau xda tanda lg. Dengar crta mmg sakit sgt tp demi bby, kena kuat jg. Semoga di permudahkan bersalin nti 🤲🏻🤲🏻

Bergantung pd org sis, msa sy kena warded katil sbelah sy smpi dh 3 kali msuk ubt induce x skit2, tp sy bru sbjik dh nauzubillah 🤣🤣tp x lama nk tggu bukaan dh 8cm.. Apa pun pk keselamatan bby, bykkan berdoa insyaallah dipermudahkan segala urusan.

4y ago

Aduh risau pulak ase😅😅😅😅

Doctor lbh tau mana yg baik. Jgn la bantah. Tau tak apa sbb mesti induce klu dh lbh tarikh? Nnt baby berak! Baby mkn najis dia. Paru2 jd rosak. Tak tahu kan? Buatla yg mana terbaik sis.. Sakit tu blkg kira.. Demi baby.

Look. Lebih baik induce dari biar baby makan termakan najis sendiri. Induce lebih baik dari czer actually. Atleast tak de la kene bedah. I gat kalau czer tu baik ke? Kalau terpaksa je tau org kene czer. Haishhh...

Hye. Sy srnkn better induce to elak any complications. Baik untuk kamu dan bayi. Bila ada cmpur tgn dr family itu pyah. Bhya jika bayi dh berak dlm tu. Baik dgr ckp doct. Nurse2 akan membantu..

Pergilah je sis risau utk baby sebab dah 40 week kan 🤗 sakit itu sementara sis klau sis dpt tengok muka anak sis insyallah hilang segala sakit ❤😘 semoga dipermudahkan urusan sis ye amin..