sakit x kena induce

family x benarkan kena induce.. tp esok genap 40 week.. belum ada tanda bersalin

36 Balas

sy anak over due 7 ari. mmg xsakit . blh jln shoping2 mkn2 lg .. spatut due 10/07/12. tp xnk kuar lak bby . doc bg tarikh masok wad 16/7.. 17/7 masok ubat kul 10.. kul 4.30 ptg da besalin

yang mengandung.. yang melahirkan...awk... bkn family... jd awk la yang tentukan.... klu betul kena induce.. tanya doktor tu habis2.. n awk yg buat keputusan...bkn family...

5y ago

Btl tu... Spttnya kita sndri yg buat kputusan bkn fmily... Klau trjd pape nnti nak slhkn siapa... Klau doc ckp induce yg trbaik, better ikut.. Mcm sy nk brnk no 2...mmg kna msuk ubt... Sbb tnda2 dh ada tp bukaan bwh still 4cm...nak xnak kna msuk ubt... Msuk ubt guna drip xskit.. Cuma cntraction je skit smpai 7cm xdpt thn so sy tpksa push... Smpai bby lahir... Syukur bby sht.. Skrg ymr 1thn 2bln...n sy prgnt yg no 3 pula..

Sakit.. sy kne induce masa kat labour room sbb contraction 3:10.. sakit gler.. tp klu x sakit cmne bby nk kuar... Lepas keluar bby smua sakit tu ilang cmtu je..

Induce mmg skt sgt sis..tp utk keselamtan baby..induce je sis...family mmg boleh ckp xbenarkan..tp sis kene pikir pasal baby...induce je...janji baby xde pape...doc tau ape die buat....n

5y ago

betol. takot jangkitan pula nnt.

Masuk ubat x sakit... Contraction tu sakit... Kt bawah tu rse nk meletup je...dh masuk labour room kne masuk belon pulak nk bg cepat buka... Ikut org jgak... Lain org lain sakit

Ikut kata dokter sis... Klo jd apa2 nt sis disalahkn.. Dokter tau apa yg baik buruk untuk sis..lbih baik induce sis sakit xlm.. Daripada sis tunggu je xda buat apa2..

Sakit sgt..cz ank prtm induce skt 2x lbh dripd yg normal bukaan tp kn buat baby kluar terima jer..please dgr docter ckp..jgn family ye sist cz docter yg lbh faham

Kalau keadaan sis n baby x mengizinkan..elok induce je sis..kdg2 x perlu nk ikut cakap org je..kena fikirkan keselamatan n kesihatan ibu dan baby dulu..

Sakit tu mmg sakit sis.. Sakitnya tak sama dengan yang normal.. Tapi tahan jugak sakit tu demi baby.. Ikut nasihat doktor. Pilih mana yg terbaik.

Tlg jgn amik risko nnti Awak juga yg tggug bkn fmly awal. Incude skit jp je. Dan smua doc buaat tuk kbaikn baby and ibu. Tlg dgr ckp doc.