40 WEEKS | 20 OCT 2019

Esok due, tapi masih belum ada tanda lagi.. Ada cara2 tak nak cepatkan bersalin.. tak nak kena induce ?? #buntingpelamin

19 Balas

Saya dulu pun overdue. Haha. 40minggu 3 hari.. Doc cakap nak oprate atau induce esok.. Buat senaman satu hari tu.. Senaman squad bagai dlm bilik air ward.. Hahaha.. Malam dah sakit perut. Lame gak bertahan. 12 malam sampai 7.30 pagi.. Bukaan dh 9cm bby xnak keluar.. Last last emergency oprate jugak.. Cocok epidural sume dh xrase sbb perut dh sakit haha.. Pengalaman 10 tahun lepas..

5y ago

Ohh. Baik baik. Tq ya

Hehe... Mcm sy sblm ni.. 40week 3hari cmtu.. Kononnya hari sabtu nak kena serah diri dh.. Sekali hari jumaat pagi bangun tido, pergi toilet.. Sy turun darah.. Terus pegi hospital.. Dia pnye sakit turun darah ni.. Buat nk mngamok je😂 baring tak selesa dduk tak selesa... Sekali malam jugak keluarnya 🤭

5y ago

Ohh. Semoga saya juga dipermudahkan, risau ada takut pon ada. Sbb baca ramai kata induce tu lagi sakit. 😊

tak sakit pun induce sis. biar dtng neutral. tips sis boleh buat squad pegang pd kerusi then squad untuk bukak jln. or jln itik, banyakkan jln.

5y ago

Okay terima kasih ❤️❤️

masa sya nak bersalin 2 hari sblm bersalin selalu bercakap ngn baby pastu byk kn berjln esok pgnye rsa2 sakit tau2 dah 4 cm dah 😅

Saya sepatutnya due harini 3/4 tapi takda tanda lagi . Hari isnin kena serah diri 😞 ada cara pape tak hm saya pun taknak induce

4y ago

Tak tahu lah. Saya ikut cakap mak je. Hihi. Mak suruh makan, so saya rsa okay kat saya. Tu sy suggest dekat awak.

Seronoknya awk ..due Kita lambat lg .. April 2020 .. Saya doakan semoga awak cpt bersalin ,sht ibu Dan baby ..aamin. ..

5y ago

Terima kasih, semoga awak & baby pon sihat ❤️

Insyaallah baby keluar nnt tu. Sy sndri pon brsalin 40w6d baru2 ni. Sis bnykkn brjln & brsama suami. Insyaallah 😁

5y ago

Thanks ❤️

Semoga dipermudahkan segala urusan.. Aminn.. Bnykkn jalan dan cangkung mungkin.. 😁

Klw msih jgk x de tnda2 terpaksa lah serah diri masuk ubat sis tkt bby ada apa2 tuh ja

Sama lah sy pun induce ahad ni 😅 berserah je lah .. Semoga semuanya selamat