sakit x kena induce

family x benarkan kena induce.. tp esok genap 40 week.. belum ada tanda bersalin

36 Balas

sy pun 3kli masuk ubat tak sakit2.. esok hari lepas masuk ubat ke 3 bukaan 4cm.. masuk labour room doctor pecahkan ktuban.. sakitny na'uzubillah.. smpai 3 jenis ubat tahan sakit sy pakai xbkesan.. lastly ambik epidural.. 10jam kmudian bukaan masih 4cm.. jantung bby dah lemah.. so kene emergency czer.. alhamdulillah selamat melahirkan baby girl..