Fasting During 1st Trimester

Hi everyone. Currently entering my 7w of 1st pregnancy. A bit worried about the approaching fasting month. Is it okay to fast?

13 Balas

1st trimester biasanya doc tak bagi puasa. Kalau nak cuba, boleh. Try puasa sehari dulu, tengok boleh tahan ke tak. Kalau tak boleh, jangan paksa diri. I 3rd trimester ni pun teragak agak nak puasa, tapi kena try dulu then baru tau 🤗

5y ago

Itulah sis. Kena try dulu. Risau jugak sebab 1st trim la baby nak develop everything