Loya,perut kerap mengeras dan baby aktif nonstop bgerak..kenapa ek?

Esok my pregnancy tepat 37minggu.

5 Balas

kalau pergerakan baby luar dr biasa. segera ke hospital. benda yg awak sendiri rasa abnormal tak perlu tanya dlm ni dear.

7mo ago

alhamdulillah dan tahniah sis❤️. you did a great job follow your naluri. betul naluri ibu xpernah salah. that why kalau kita rasa sgt tak normal terus je pergi hospital. kena mrh p la yg penting baby kita selamat. so, sis yg hello sy tu. jadi kan ini sebagai panduan utk kita ya. andai kata tt xpergi hospital follow awak punya statement sbb awak ckp not easy pergi hospital. dh boleh membahayakan baby dlm rahim tt ni. alhamdulillah both of them selamat🌻

Pergi hospital ya. Awak je yang tahu pattern pergerakan baby macam mana. Kalau luar daripada kebiasaan, pergi hospital.

Sounds normal to me. Same thing happened to me and i tanya my o&g, he said its normal. Baby just too active

sama mcm sy, tapi dh tanya dr dia kata normal je, sbb masa tu puj risau non stop bergerak, dr kata baby tgh aktif je

7mo ago

haah sbb masa tu 2 mlm mmg non stop gerak baby sampai tk boleh tido, kebetulan next day mmg ada scan, semua mmg ok je baby just too active je

dah ada tanda2 la tu...klu rasa was2 risau better g hospital terus