baby overdue

Esok kne serah diri kt hosp sebab baby overdue.. nk tnye mummy2 y ade pngalaman cmni,, smpai2 kt hosp apew yew y doc buat ble kes cmni

6 Balas

Sy pun over duedate.. Sy just nk saran kn.. Bila dh overdue date baik bersama gn suami.. Bersama sekadar utk bukak jalan je.. Sy overdue 4 hri sy mintk suami utk bersama walaupun sbnrye dh xnk tpi sy mintk jgk jnji dpt bukak jalan.. Alhamdulillah lepas bersama malam, pagi tu sy dh dpt tanda darah.. Pergi hospital jalan dh bukak 4 cm.. Sy selamat melahirkan hri tu jgk.. Biasa klau dh overdue doc akan sentisa check bwah je..kjp2 selok bwh.. Selok bwh skit bila tk bukk cm lgi.. Klau dh bukk tk rsa sngt skit

Sampai hospital, dia akan tengok dulu guna CTG. Lepas tu, dia akan beri waktu induce sama ada ubat, drip atau belon (bergantung pada keadaan rasanya). Macam saya dulu masuk ubat. Dalam tempoh tu, baru nurse akan pantau semua ibu yang dah di induce. Ada yang sejam selepas, dah mula contraction. Ada yang 2-3 kali masuk ubat, baru contraction. Masa tu, puan dah boleh bersedia bila-bila masa je. Banyakkan berjalan untuk cepat bukaan. Semoga dipermudah. 💕

4y ago

Tak sure, sebab tengok keadaan dulu puan. Ada yang lewat 2 hari, dah kena refer hospital. Apa-apa pun, kena jumpa nurse dan doktor. 💕

Sye pnah overdue .. 2 hrii lewat .. N mcm biase lh diowg akn sntiase Chek jantung baby ... Sbb lebih due kn .. N bwu msok kn ubat ..

Sy xde pengalaman overdue..tp harap semoga urusan sis dipermudahkan..

4y ago

Insyaallah.. tq sis

Semoga dipermudahkan segala urusan

Semoga dipermudahkan.