Serah diri 6/1

Hi momy ada x yg sama MCM saya . Overdue kne serah diri . Tpi msih tkde tnda . Mommy share la pngalaman. Saya kne serah diri 6/1 ni . Tapi tkde tnda lngsung . And parents x bgi prgi hosp sbb tkut . So cemana ikut ckp parent atau teruskan prgi ? Sbb saya firstmom. Mohon share pngalaman . #ingintahu

3 Balas

saya hritu pon da lps due date 21/12. xde tanda2 nk bersalin . 27/12- serah diri 28/12- induced 1st (bru rse contraction kuat. bukaan 1cm) 29/12- induced 2nd (contraction biase je. bukaan still 1cm) 30/12- induced 3rd (contraction biase. bukaan still 1cm) 30/12 ptg - czer czer sbb da bukaan lambat sngt and baby pon da 41mnggu3hari . klau doc/hospital sroh serah diri.pergi je jgn tangguh. lagi2 klau da lebih due. risiko baby da lebih due mngkin da berak dlm perut apa smua. kt hospital lebih selamat sbb nnti diorg akn sntiasa pantau jntung baby and ibu. anak first kte xde pngalaman ,apa2 jdi klau kt hospital lebih selamat sbb sentiasa dipantau .saya pon firstmom.

sy baru je melahirkan anak 27hb haritu, besalin paksa check tkde bukaan lagi. kne induce ubat tp bukak 1cm je pstu induce baloon bukak 4cm. msok lr jantung baby drop trus emergency czer. sy anak petama, kebanyakknnye anak ptama klo xde bukaan mmg end up emergency czer

rasanya kena serah diri jugak kot.. boleh nurse cek kandungan.. takut benda yg tak septutnya jadi.. baik sis serah je.. biar doktor cek dulu.. sis dah prgi ke belum hari ni??

1y ago

belum sbb suami saya pulak demam panas .