minum gula

esok kena minum air gula .andai kata klu lencing manis sakut sebln berpa kali kena pergi

10 Balas

Dalam sebulan 2 kali... 2 minggu sekali la pergi buat check up.. Dan dalam 2 minggu skali check bsp jugak, cam Hari ni check, esok jumpa doc, dia review kita punya bsp.. Kalau da kena kncing Manis, tpksa la kawal ambik makanan Manis etc.. mcm saya, dah la suka manis2 time pregnant, tak bole tinggal, dalam seari kompem mamam jugak coklat, kek, milo tuuu.. 😂😂

2mgu sekali kena g bt bsp... Serik da klau ade gdm.. Sume psl xlalu mkn mase awl preggy dlu.. Tekak rase nk coklat so mkn coklat la bebyk.. Last2 kena gdm.. Mujur lps beranak xde dah

Dua minggu skli kena pergi.. klau x kena cucuk insulin, kena diet mkn (bsp) kena beli alat check kt umh je xde la shrian kena g klinik check. Tp oppoitment 2mggu skli kena pergi..

Mcm sy dulu every 2 weeks check sendiri .. lps tu kalau result ok xpyh jmpa doktor la.. kalau xok every 2weeks la jumpa doktor

Sama🙋🏼‍♀️, jumaat nk kena minum air gula sbb family keturunan kencing manis...harap2 tak ada pape la😥

Kalau sangkut kencing manis, 2 minggu sekali ke check up di kk. Semoga sis dipermudahkan urusan ye. Aamiin 🤲🏻

Sy sngkut k/manis mula2 smnggu skli check lpas tu result ok DR bagi 2 mnggu skali.

2minggu sekali repeart check di KK.. Itu klu diet control.

Sya nk tnya.. Mmg klau umur bwh 25 xbg minum air gula ka?

4y ago

Ow.. Dktr bgtau sya.. Umur sya bwh 25 jd xpyh minum air gula... Lgpn xda keturunan kncing manis..

2minggu sekali