Suntikan

Esok hari pertama nk buat buku pink... Ade suntikan ape2 ke hari pertama buat buku tu? Suntikan ape ye yg sy akan dapat?

14 Balas

Kalau macam saya, buat buku pink terus kena ambik darah. And since saya buat buku lambat (26w), saya kena cucuk kat bahu jugak untuk vaksin kot tak sure tapi doktor ada kata patut nya cucuk tu time first baby dah start tendang. Lepastu buat urine test.

Kalau sy masa buat buku pink, terus kna ambil darah untuk ujian saringan atenatal. Kumpulan darah rhesus Vdrl +/- tpha Hiv/rapid test Hepatitis b Talasemia Bfmp

Kne tmbg, ukr tngi, cek air kncing ambil drh, nti nurse aku enterview skit psl sjrah kluarga, psl mak ayh ade pyakit ape.. Jgn lupe bwk sjil nikah..

first buka buku ambil darah shj.. nnt Doc akan bagi date utk suntikan tetanus.. 2 kali sepanjang pregnant 😊😊😊

5y ago

ya bukan.. kena selang bulan.. takut nnt momy tiba2 demam teruk sbb dos suntikan sgt kuat.. lepas 2 3 hari akan demam.. dan tangan kebas

Rasanya x kena, esk mungkin kena ambil darah dgn urine, misi check breast, and scan baby dkt dokter

Masa bkak buku.. Kena ujian hiv.. Ambk darah.. Urine test.. Lepas tu kena cucuk kancing gigi.

Kene amik darah sis.. Cek air Kencing, timbang berat, cek BP, jmpa doc and scan.

Buka buku hanya utk ambil darah.. Suntikan seterusnya iaitu suntikan kancing gigi

5y ago

No worries.. Lama2 ibu akn jd berani hadap jarum2 yg ada.. Heheh positive sja, buat yg terbaik utk baby😊

suntikan ni utk 1 baby sahaja..kat bahu tu..

ada awk..docto akk ambik darah utk hiv xsilap

2y ago

ibu preggy pon kene juga..sy haritu nurse amik juga drh untk hiv..darah untk check yg lain pon amik juga...