Buat Buku Pink (10weeks)

Esok nak pergi buat buku pink.. Agak-agaknya apa nurse buat untuk hari pertama buat buku pink ye..? Adakah lama atau tak..? Hehe boleh tak mommy semua share 😍 #First_Baby

1 Balas

Hi sis..congratulations 💪💪💪 1. Make sure bawa kad nikah suami isteri, sijil nikah n IC (suami isteri) yg fotostat n yg original..ada kk yg xminta, ada yg minta. So, make sure ada je la. 2. Kna tau bila 1st day of ur last period. Nnt nurse nk check jangkaan tarikh bersalin (EDD) n nk kira bape minggu dh. Nurse akn buat background interview cket psl fmly sis..Ada yg sakit ke apa..so, its good to knw parents kta ada certain penyakit yg boleh diturunkan pd keturunan mcm asma/diabetis/talesimia. 3. Ms sy dlu, nurse suruh amik darah, amik urine n jmpa doktor. Dorang akn check kumpulan darah sis. Jangkaan masa tu depends on berapa ramai kt kk sis. Cuma, expect to spend at least an hour kt sana la. N expect less from the nurse n doctor. Bkn apa, byk cite 'tak best' psl layanan dorang tp cm sy, 1st day tu..nurse yg handle registration je cm poyo cket..nurse2 kt dalam yg interview, yg amik darah, yg check perut sume okay je..so, lower ur expectation so that xde la rs ralat sgt kalau terkena layanan yg xbape best hehe