betul ke org yg ade alahan waktu pregnant lebih senang bersalin?

Esok genap 9weeks sy pregnant.. tak sabar nak tunggu baby membesar ? Tapi sy risau sbb bila baca, ramai yg ada tanda2 gejala pregnancy mcm boobies sakit, morning sickness etc... Sy langsung takde rase symptom2 mcm tu. Sy takde alahan pape, sume langsung takde. Klau tak makan pn takde rase lemah.. Senang ckap tak rase mcm diri ni pregnant... Ramai yg ckap untung takde alahan pape tp sy risau sbb sy penah tbace 1 article yg mengatakan org yg ada alahan waktu pregnant lebih senang deliver compared to yg takde alahan. Sy jd takut sbb at the same time sy ada diabetes... Ada tak mommy2 diabetes lain yg da penah deliver tp tak pernah ada morning sickness mase first trimester? Betul ke susah nk bersalin? Atau sy terlalu overthink?

11 Balas

mitos