Perut start jatuh n sakit

Esok 11May2020 dah masuk 36weeks. Perut da mula jatuh n rasa sakit kejap2 , Bole terus g spital ke? ni tanda2 kan?

5 Balas

Pengalaman sy bsalin bln 2 aritu..sakit sejam skali...xpe..main2 kot...stengah jam skali...ok kjap lg la...mlm nk tdo 10 mnit skali...tahan ckit la...asyik ulang g bilik air..jln pn X blh..5 mnit skali....ok X blh tahan suh hsbnd start kete..g spital dh 5cm nk msuk 6cm...jgn ikut mcm sy ye..bhaya...😅 Alhamdulillah rezeki sy Allah bg sbb sy nk rse sakit kt umh..xnk pegi awl2 spital...😅😅 Semoga awk d permudahkn ye....

4y ago

Thanks sis. ingt hrini klau tk okay terus p hosp. Sbelumni skit pingul smpai ke kaki. Then start perut jatuh.

Sya 35w perut dah nampak dkt bawah kadang ada contraksi tpi tak selalu

4y ago

Yerr . sakit perut plak mcm nk membuang xbole smpai buasir sy. 😟

Kalau sakit setiap 5 minit, kira real contraction tu

4y ago

Buasir pedih jugak tuu. Nanti bgthu doc ada buasir.

Boleh pgi hospital sis Takut Ade ape kat baby

4y ago

okay sis. Bby aktif sgt smalam xpenah cmtu hrini klau x ok mmg pgi hosp. tq ya

Cuba tgk ni

4y ago

saya bantu mana boleh je sbb saya pn akan dtg mgkin akan blur jgk hehehe sy pn anak first.. sy doa awk n baby smuanya slmt ok..