Penat kne blame sbb dbf

Entahlah.. anak nangis je salah susu, anak meragam je salahkn susu.. najis pelik sikit je salah susu. Timbul ruam pnas je kata kita ade slh mkn effect kt susu padahal kita dari pagi bgun smpi mlm xmkn2 lg.. penat lah. Balik kg klu kita kata ank jenis high need bby bkn depa fhm pun. Penin , penat. Buntu .

7 Balas

ignore je kata kata manusia durjana tu semua. memang senang mulut nak bercakap, bukan dia yg hadap sakit penat semua nak make sure baby ok. mak mana lah yg nak harm baby sendiri. anggap je dorang tu semua otak kosong sis, sebab cara cakap tu macam tak guna otak pun lepas tu takde empati pulak tu. memang kena jaga makan kalau breastfeed tp ada cara dia, mana nak dapat nutrient cukup untuk baby kalau itu tak leh ini tak leh. apa yg kita makan tu nanti dapat kt baby, so sis kena makan makanan elok yg cukup untuk sis and baby sihat. setiap individu berlainan, ada orang makan coklat contohnya baby dia ok je, ada orang baby dia tak ok so sis kena monitor jugak la apa yg sis makan hari tu if baby meragam. tp jangan fokus kt makanan je, baby ni ada banyak sebab dia meragam so kena rajin tambah ilmu pasal baby jugak. susu ibu is the best food untuk baby, anugerah yg sangat berharga dari tuhan and banyak kebaikannya untuk ibu and baby. harapnya sis tabah and sabar ye all the best sis!

Time pantang saya pun kena mcm sis, semua salah susu smpai saya hampir merajuk dgn husband and cakap dia susukan la baby sendiri pastu take the blame. After that jarang sikit dia nk salahkan susu. Kekadang ruam susu naik juga dekat pipi anak tapi ibu saya yg suka salahkan saya tak jaga makan padahal kita makan mcm biasa je. Takkan la nk stop makan nasi semua

hahaha...tu biase sis... don't be stress...just ye kan jeq...tanye balik org tu abes nak makan ape?makanan ape yg x boleh makan?😅... tapiiiiii hakikatnye...yessss BF memang kene jaga makan...cth kalau banyak makan manis/gula baby akan naik macam jerawat2 white head tu... xtaulah kalau org lain...kalau baby kite camnilah...😅

byk² bersabar sis, sy pon alami situasi yg sama. mulut org kan, cakap main sembur je. dlm kdaan skrg sy cuma fikir ttg bby sy je, stress sikit, sy akn tenung bby sy, lama² sy okay n sy pilih utk ignore kata² parasit tu.

sabar naa, saya pun kena mcm tuh. mmg stress juga, da anak tak okay ,dipersalahkan lagi tapi nak buat cmna, mulut org. lagipun kita pun tamau baby mcm tuh kan. awak abaikan okay, jgn sbb ni awak give up tuq bf yaa.

i feel you sis, memang tengah mengalami. banyakkan bersabar yeee

Abaikan je sis..kita tau yg mana terbaik untuk anak kitaa