Bagaimana anda elak rasa mual ketika hamil?
Voice your Opinion
Hindar makanan/bau yang memualkan
Makan dalam kuantiti sedikit
Minum sedikit air ketika makan
Lain-lain (sila nyatakan)

5001 respon

66 Balas

sy kalau rasa mual2 sy akan makan oren.. husband akan make sure kt rumah oren sentiasa ada.. sy survive semester pertama dgn oren je..

Xtau lah bb selalu ase huhu last2 munth bru lega kit pstu munth lg n lg n lg huhu selera makan pon berkurngn skrg

makan sikit kemudian mkn coklat or ice cream sikit utk elakkn mual. blh juga mkn gula2 berangin.

letak minyak angin kat hidung, leher.. berkepit 24jam dengan minyak angin supaya elak mual

Alhamdulillah allah kurniakan xda morning sickness #TAPSupermoms #TAPactiveusers

Makan masam2 cth mangga @ oren. Jgn makan asam. Makan buah yg masam + ada nutrisi

makan masam2...mengandung kali ni rsa lain..mulut asyik rasa pahit

Kerap minum jus buah-buahan dan banyak berehat

jus Mamariam buatkan saya lebih bertenaga, tidak mual,

Tak pernah rasa lagi..dua2 hamil ok je tak de alahan