Apa kesan sampingan selepas vaksin korang?

Eh betul ke lepas vaksin setiap orang kesan sampingan dia lain-lain ya? 🤒 Especially yang dah lengkap 2 dos tu💉 Korang rasa macam mana pulak lepas dapat vaksin ya? Min nervous nak dapat dos kedua hujung minggu ni 😷

Apa kesan sampingan selepas vaksin korang?
40 Balas

saya lengkap dua dos... just makan banyak jer lps vaksinm.. Harini hari keempat lps lengkap dua dos dah tak da rasa apa2..sy dpt sinovac 😄

samala,hr isnin nie nk dptkan dose ke2.. nervous,risau takut semua ada..msa ccuk dose 1 pun bby kt dlm duk xdiam..asyik bergerak gerak je..

vaksin sinovac/ coronavac bln jun 1st dose - lenguh tangan side vaksin 1jam slps 2nd dose - lenguh tangan side vaksin stgh jam slps..

Saya belum ambik vaksin.. Sebab badan kerap rasa tak ok.. Sebab pernah baca kalau badan rasa x ok tangguh dulu.. Takpe ke tu?? Huhu

3y ago

Takpe sis. Tunggu badan ready baru gi cucuk. Lebih selamat sebabnye utk sesetengah org, vaksin ni takde la sgt tp ade jugak yg kesannye yg sgt kuat bg dorg.

saya 33w first dose ok . 36w second dose 25hb ni la, risau juga sbb baca byk demam cucuk second dose. alahaii

Completed 2 doses. 1st one slight fever. 2nd dose takde kesan langsung. Anyway, im bf mom. Baby okay ☺️

Dos 1 takde kesan sampingan.. dos 2 sakit kat tempat cucuk tu 3 hari & pening² manja kepala ni

Alhamdulillah lengkap 2dos,setakat ni tak ada apa2 side effects pun..semoga semua baik2 je..

Saya baru ambik dos 2 smlm.. Tangan rasa kebas n bengkak.. Esk tak tau apa lgi yg timbul..

saya mengantuk time 2nd dose. takde mood nak cakap dengan orang. memang tidur awal.