BERSALIN AWAL DARI EDD

EDD sy 4/10.. skrg sy dh 38w, td kena serah diri dkt hosp sebab baby sy 3.5kg + sy ada GDM on diet.. esok pagi kena induce.. doakan sy ye kwn² sekalian..

12 Balas

EDD sy 2.10.24. Amek FPP Hospital Putrajaya dgn Dr Hamidah. Checkup baru ni 17.9.24 baby berat dalam 3.1kg dan kepala dah engaged. Dr cuma suruh dtg jumpa lagi 1.10.24. Dan pesan byk tgk youtube cara nak teran dan suruh buat perenium massage utk elak koyakan masa push. Kaunter Hasil pulak pesan 1.10.24 suruh husband dtg daftar Q je. Nanti pape da ada bilik hosp call. Tu je. Tanda2 bersalin belum ada lg so far. Sy doakan semua ibu-ibu yg bakal bersalin dipermudahkan segala urusan. Tak kira la lahir normal atau pun czer, yg penting anda berjaya menjadi ibu dan baby sihat. Amin🤲🏼

3d ago

Sy doakan semoga urusan awk dipermudahkan. Amin. Doa byk2 dan zikir byk2 ya. InsyaAllah ini je dpt bantu awk. U can do it!!! Ya semoga Jumaat harini membawa keberkatan buat awk, baby awk. Amin🤲🏼 tahniah ya bakal menjadi ibu kejap lagi❤️🥰

huhu sama edd. tanda2 lately ni just sakit pinggang and baby mengeras, tp tu kejap2 je, mcm brixton hacks. baby gerak okay. jd masih menunggu tanda2 yg memg kne pi hosp. skrg ni gigih lg pergi balik kerja, nnt 30hb bru start cuti, tu pun klau takde tanda lg extend lg la ya seminggu 🤣, exercise bulan ni kalau hari2 buat boleh kuruihhh.

edd sama ngn sy 🥰tanda2 pon xde lagi.. cume klu nk jalan mesti kene pegang bwh perut,mcm ade mnde nk jatuh hehe..doktor bg smpai 11/10 je..klu xbsalin juga kene serah diri..moga dpermudahkan urusan awk ye..aminn 🤲🏻

Semoga allah permudahkan urusan awak🥺 saya pun due date sma mcm awk 4/10 tapi tkde tanda lagi nk bersalin if tkde tanda turun 3/10 kena serah diri dan induce ubat:)

2d ago

takkk dia tak bagi saya bersalin lebih due🥹

awak kita sama due tp hrni Sy Ade spot coklat tp contraction n ketuban BLom klua .so Sy BLom p spital.sy tggu monitor dulu .hrp cptlah Ade bukaan n cptlah bsalin..

Saya kena serah diri esok juga. Due 21/9 . Gdm on diet . Sama2 kita berjuang hehe 🤲🏻semoga dipermudahkan urusan kita. Amin

Edd sama dgn sy.. masih menunggu tanda2 nak bersalin.. semoga dipermudahkan urusan kita semua.. 🤲🏻

semoga dipermudahkan urusan sis and baby 🤰🏻👶🏻

semoga dipermudahkan urusan kita semua. Amin

Mudahan Allah kurniakan kelahiran yg selamat