EDD 7/6/2024 TAPI KENA SERAH DIRI AWAL

Haii edd saya 7/6/2024 tapi 16/5 ni dah kena serah diri untuk induce .. saya GDM On diet .. nie anak kedua dan first time GDM & first time nak kena induce. Doakan saya, Nur Adlin Binti Mohd Hussin dipermudahkan bersalin.. ramai cakap induce nie sakit dia berganda ..

14 Balas

x pun awk. ان شاء الله. berserah pada Allah SWT. kita ank kita tiga2 induce. yg num 4 nie jea blm tau mcmana. skrg kita tgh 35 nak masuk 36 weeks dah. bg kita induce tu cara cpt utk bersalin. cpt lega cpt pegang baby. ? moga yg baik-baik untuk awk dgn baby tau. bykkn salawat.

semoga dipermudah sgl urusan awk... sy pn ank 1st GDM on induce sbb xde tnd² bersalin.. serah diri awl 2 mgg. sy 3x induce tp jln msh x buka & xde tnd² bersalin.. jd kena emergency czer.. prepare mental 1st. Amalkn doa Nabi Yunus spnjg ms. Insya Allah dimudahkan semuanya. ?

saya pun GDM ON Diet . due 14.6 , tapi cek baby baru 1.8kg . harap2 baby beranak ikot due lah ? . kena serah diri jugak sari sblm 40weeks kalau xde problm . apa2 pun saya doakan awak semoga awak dipermudahkan urusan bersalin . doakan sy jugak .. 34weeks ?

Semoga di permudahkan urusan awak. Lepas induce tu banyakkan berjalan. Sy pun 3thn lepas gdm diet control kena induce sbb baby sy tak nak membesar dlm perut. EED sy pun bln 6 tapi bln 5 ni pun kena bersalin dah sbb gdm lagi ?.

betul. sakitnya berganda . saya dah lalui 2 Kali bersalin secara induce. sekarang sy pregnant ank ke 3. due 12/6. doakan sy semoga dapat melahirkan secara natural labour. taknak induce lagiiiiii .

saya pun kena bersalin awal.. gdm on diet jgk..sye kena bersalin minggu dpn..klu ikot date 28/5..tpi saye kena bersalin czer.semoga sis dipermudahkan urusan sis..??

semoga dipermudahkan urusan awk? due date kita tak jauh..sma lah Sya anak ke 5 bru kena gdm on diet..harap baby tak besar lah scan 36minggu ni

1mo ago

saya punca nya baby dah 3.3kg on 35w .. tu yg kena serah diri utk induce bersalin normal. hopefully saya dpt bersalin normal... tq sis

GDM on DC selalunya tak perlu induce awal kan? sis boleh decline kalau tak nak bersalin lagi. moga selamat semuanya, dipermudahkan urusan.

1mo ago

oh faham. takpe moga Allah jaga, moga selamat semuanya momy.

due date kita lebih kurang..sy kne serah diri 17/5 ni..dctr kata sy ppv? kne admit awl and terus proceed czer

Semoga dipermudahkan urusan sis. Bykkan bergerak dan senaman so bukaan cepat tak payah induce aamin ?

1mo ago

amin yra .. terima kasih sis