Feeling down

Dulu saya rasa suami la tempat saya mengadu atau berkongsi cerita atau masalah. Tapi sekarang saya rasa berat sangat mulut nak cerita ape ape. Dah la sekarang kita tengah berpantang. Emosi makin menjadi jadi bila kita pendam je. Saya tak suka bila suami asyik berkongsi cerita dengan adik perempuan dia. Ape yang saya cerita, atau kami ada masalah. Dia cerita dekat adik perempuan dia. Saya rasa tak ada privacy. Tapi memang dah tak ada privacy pun sebab adik dia tinggal serumah dengan kami. Hmmm. Dia banyak berharap dengan adik dia. Sebab katanya adik dia banyak boleh tolong dia dari saya. Agak sentap juga ye bila suami kata macam tu. Saya bagitau dia, dalam sebuah rumah cukup ada suami, isteri dan anak. Jangan ada orang ketiga walaupun sedara sendiri. Tapi suami saya boleh pulak kata dia tak amik tau hal kita pun. Bagi saya kalau dah duduk sebumbung ape yang tak amik tau nye. Semua benda jadi tau. Maaf la amik masa mommies baca luahan saya pulak.

1 Balas

kenapa adik dia stay sekali ye?, belajar or kerja dkt rumah ke?, atau sbb parent takda ye?, sbb kalau punca tuh, mmg tak bole buat apa la selagi dia bujang kan. maybe awak kena slowtalk atau minta nasihat ssapa yg husband bole dgar. even tuh adik sendiri pun, hal rumahtangga tak patut cita, tuh privasi kan.

6mo ago

maybe awak patut cita benda ni kt parent dia kot. kot dgn cara ni okay ke. cuba minta pendapat, sbb risau juga, awak da dlm pantang, emosi tak stabil, tgok pula depa buat cmtuh, risau juga la, atau pun susah sgt cuba awak ckp awak nak balik rumah parent ,dari duk sekali tapi umpama mcm org luar ke. kot dia terasa ke cmtuh.